Charles Dickens London
Det finns ingen engelsk författare som är så intimt förknippad med London som Charles Dickens.
De bilder han ger av 1800-talets vardagsliv i London är mästerliga. Denna sida handlar om miljöerna i hans liv. Vill du veta mer om Charles Dickens liv:
KLICKA H ÄR
Det finns flera miljöer och platser i London som finns kvar sedan Dickens tid.
Mest känt är kanske puben Ye Olde Cheshire Cheese, återuppbyggt 1667 och som liggeri en gränd längs Fleet Street. På Fleet Street låg alla de stora tidningarnas redaktioner på Dickens tid, och på
Ye Olde Cheshire Cheese
hade han ett eget bord

MILJÖER I DICKENS ROMANER
Kring Soutwark Cathedral och London Bridge S. om Themsen utspelar sig flera av Dickens romaner t ex Oliver Twist och Pickwickklubbben.

Tabards InnVägen till Canterbury gick via Southwark. Pilgrimer och andra resande som skulle till Canterbury behövde mat och logi, så det fanns många värdshus här. Ett hette "Tabards Inn" och förekommer i Chaucer's 'Canterbury Tales' , ett annat var "White Hart", som förekommer i Pickwickklubben.

Båda revs under slutet av 1800 -talet. Men för den som vill uppleva atmosfären finns det hopp.
"The George Inn" är det sista kvarvarande värdshuset
i sitt slag i centrala London. Det har förändrats mycket litet sedan det byggdes 1672. Det ägs numera av National Trust. The George nämns också i Dickens's "Little Dorrit."

I Dickens roman "Oliver Twist" utspelas en del av handlingen i St. Saviour's church. I verkligheten heter den Southwark Cathedral och ligger helt nära London bridge. Det är en av Londons äldsta kyrkor med vikinga anknytning. London Bridge var i flera hundra år den enda bron över Themsen till London. Den brändes ned en gång på 1000-talet av danska vikingar på räd i London.


"The Old Curiosoty shop" heter en annan av Dickens romaner. Affären med samma namn finns ännu kvar på ................

"Cittie of Yorke" pub hette tidigare "Grays Inn". I gårdshuset till Grays Inn bodde enligt Dickens David Copperfield.

Dickens sista hem finns bevaratAdbusters.org
 
 
UTMÄRKT GRATIS INTERNETRADIO

Londons historiska pubar
Charles Dickens London

Samos, Grekland
Bergsbyar på Samos

Rom: Spanska Trappan
Rom: Pantheon