Besök Londons Historiska Pubar

Ye Olde Cheshire Cheese från 1538, åteuppbyggd efter Londons brand 1666 I London finns mer än 2000 pubar.Pub står för "public house" och är en unik brittisk social institution. Puben växte fram ur romarnas ockupation av England. De byggde vägar till Londonium och behövde mat och husrum på vägen.
I centrala London finns ännu många mycket gamla pubar och många av de nyare(1850ca) är ofta byggda på grunden av ett tidigare värdshus/pub.
Egentligen finns det en skiljelinje i tiden: före och efter den stora branden i London 1666. Det bästa området för flera av dessa gamla rariteter är områdena kring the Strand och Fleet Street( leder till S:t Pauls Cathedral)


Londons historiska Pubar

Kombinerar ditt aledrickande med historia!

Pubar relaterade till Charles Dickens

 

Ye Olde Cheshire Cheese
Det finns inte många platser i världen kvar där man sitta och äta och dricka vid samma bord och i samma lokal som Charles Dickens, Samuel Johnson, Alexander Pope, Sir Arthur Conan Doyle, Mark Twain och Theodore Roosevelt.

Cittie of Yorke
Under början av 1700-talet hette den Grays Inn Coffee House.Strax intill Cittie of Yorke ligger gårdshuset till Grays Inn, där David Copperfield bodde tidvis enligt Dickens(som själv arbetat på Grays)

The Grapes
Denna Pub är berömd eftersom den nämns i Charles Dickens "Våra gemensamma Vänner

Pubar relaterade till Engelsk historia

 

Prospect of Whitby
En av de mest berömda pubarna i London. Byggt som enkelt värdshus 1520
Under 1600-talet ryktbart som mötesplats för smugglare och ökända.

Town of Ramsgate

Här drack William Bligh, kapten på HMS Bounty, tillsammans med Fletcher Christian (senare ledare för myterietpå Bounty) före avfärden till Tahiti,

The Mayflower
Redaren Christopher Jones ankrade upp sitt skepp utanför den här puben 1620, som då hette" Shippe" för att ta ombord sina passagerare som kom från puben. Passagerarna var pilgrimer, skeppet hette Mayflower, och kolonin som de grundade är känd under namnet Amerikas Förenta stater..

Pubar relaterade till historiska personer

 

Churchill of Arms
Premiärministrarna Churchill och Baldwin brukade gå hit på sin tid

The Grenadier m.fl

The Grenadier var stamställe för the duke of Wellington's officerer på permission från kriget mot Napoleon. Det är också förmodligen den mest välkända puben i London med ett eget spöke.

The Old Bank Of England
En gång Bank of Englands balsal. Byggt 1888. Blev pub 1995. Det var i källaren som Sweeney Todd tillagade pajer av sina offer. Så vi dricker bara ale här.

Ye Olde Mitre

Puben sägs ha grundats 1546 för tjänarna vid Biskopen av Ely's Londonresidens. Kronan tog över residenset 1772.

Är Du intresserad att resa till London på en historisk pubrunda? Maila oss härAdbusters.org
 
 
UTMÄRKT GRATIS INTERNETRADIO

Londons historiska pubar
Charles Dickens London

Samos, Grekland
Bergsbyar på Samos

Rom: Spanska Trappan
Rom: Pantheon